Keskusteluälykkyys painetilanteissa

Keskiviikko 13.05.2020  ▪  klo 09.00–16.00

Helsinki

Johtajan, esimiehen tai asiantuntijan tärkeimpiin kykyihin kuuluu taito käydä ne keskustelut joita muut eivät halua, osaa, tai voi. Painetilanne on mikä tahansa vaativa keskustelu, neuvottelu tai konflikti; vuorovaikutustilanteita, joita usein kohtaamme. Juuri näissä tilanteissa korostuu keskusteluälykkyyden tarve, mutta oppeja voi hyödyntää missä tahansa vuorovaikutustilanteessa.

Keskusteluälykkyytesi paineisissa tilanteissa on Helena Åhmanin mukaan elämäsi tärkein taito ja kertoo kaiken johtamisestasi. Tämä taito on myös tutkitusti keskeinen organisaatiosi menestyksen ydin. Jokainen organisaatio, joka edes joltain osin huomioi näitä asioita, säästää rahaa ja ihmisiä. Ja näiden asioiden merkitys kasvaa itseohjautuvien organisaatioiden, tekoälyn ja robotiikan maailmassa.

Tämä koulutus antaa omaan työkalupakkiin erilaisia ajatuksia, menetelmiä ja vaihtoehtoisia toimintamalleja myös yllättäviin tilanteisiin. Organisaation ja itsensä kehittämistä helpottaa, kun ymmärtää paremmin paineisen keskustelutilanteen mekanismit, pahimmat sudenkuopat ja suuret mahdollisuudet.

Helena Åhman: ’Olen tehnyt ainutlaatuisen tutkimusmatkan vaativien keskustelujen, neuvottelujen ja konfliktinratkaisun maailmaan. Reitti kulki Harvardin ja MIT:n kautta FBI:n ja Scotland Yardin terävimpien aivojen ja suomalaisten huippuosaajien oppeihin. Näistä olen vetänyt opit yhteen ja luonut tähän koulutukseen sisällön, jota voit hyödyntää kun haluat kehittää omaa ajatteluasi ja toimintaasi. Kuvaan opit tarinoiden ja omien kokemusteni kautta ja tieteellisen tutkimuksen uusiin näkökulmiin yhdistäen, mutta helposti käyttöön otettavina käytännön malleina ja työkaluina, joilla lisäät keskusteluälykkyyttä erilaisissa paineisissa tilanteissa.’

OHJELMA klo 9.00 – 16.00

KESKUSTELUÄLYKKYYS ON ELÄMÄSI TÄRKEIN TAITO

Paineiset keskustelut vaikuttavat inhimillisesti, taloudellisesti ja eettisesti

Miksi toimimme joskus surkeasti tärkeimmissä kohtaamisissa?

Miten paineiset keskustelut kärjistyvät?  

TUNNISTA PAINEISTEN KESKUSTELUJEN ELEMENTIT 

Asiakeskustelut - ratkaise ongelmat

Tunnekeskustelut - luo tunnesiteitä

Arvo- ja identiteettikeskustelut - laajenna näkökulmaa

Entä jos käymme montaa keskustelua samanaikaisesti huomaamatta sitä?

KESKUSTELUÄLYKKYYDEN VIIDEN V:N KOMPASSI: VALMISTELE, VIRITÄ, VAPAUTA, VAHVISTA, VARMISTA

Miten valmistella tarvittavat esitaidot - mitä kannatta varmistaa ennalta?

Miten virittää vaativa keskustelu ennalta keskusteluälykkääksi?

Mitä kannattaa huomioida itse tilanteessa, jotta paine ei vaikuta kielteisesti?

Mitä jos silti törmää umpikujaan?

Miten kehittää itseään keskusteluälykkyydessä?

KESKUSTELUÄLYKKYYTTÄ NYKYPÄIVÄSTÄ TULEVAISUUTEEN

Miten keskusteluälykkyyttä voi kehittää organisaation arjessa?

Mitä tulevaisuus tuo mukanaan?

Kouluttajana

Helena Åhman

Kuva: Ville Juurikkala

Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM, arvostettu johdon sparraaja, bisnespuhuja, tietokirjailija, dekkaristi ja valokuvaaja. Hänet on palkittu Suomen parhaasta bisneskirjasta Ekonomien kirjallisuuspalkinnolla 2018 kirjasta Tilannetaju - päätä paremmin (Harri Gustafsbergin kanssa) ja 2012 kirjasta Mielen johtaminen organisaatiossa. Muita hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat mm. vuorineuvos Kari Neilimon kanssa kirjoitettu Johtajien tabut ja rikosromaani Vallan varjo. Hänet on valittu Speakersforumin Vuoden puhujaksi 2015. Mm. Nokialla ja Mercuri Urvalissa työskennellyt Åhman on luennoinut mm. New York University’ssä ja Aalto-yliopistossa, ja opiskellut valokuvausta mm. Italiassa ja New Yorkissa. 


Koulutuksen hinta

690,00 € + alv. 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin ja päivän tarjoilut. Hintaan sisältyy myös Helenan kirja aiheesta, arvoltaan 59 €!

Nopean päättäjän etu: Ilmoittaudu 31.1.2020. mennessä, niin hinta on 590 € osallistujaa kohden + alv 24 %.

Kysy myös ryhmätarjousta: Ryhmäetu lasketaan normaalihinnasta ja edun saa jo kahdesta osallistujasta.

Mikäli olet kiinnostunut vain uutuuskirjasta, voit ennakkotilata sen helposti tästä linkistä.

Lisätiedot ja ryhmätarjouspyynnöt

hannu.palmu@liikekirjat.fi p. 0400-470404